26 juni 2022

Fransen Gerrits ontvangt predicaat Hofleverancier

Op zaterdag 25 juni reikte burgemeester Van Rooij van de gemeente Meierijstad het predicaat Hofleverancier uit aan de directie van mengvoerbedrijf Fransen Gerrits BV. Dit gebeurde in het bijzijn van zo’n tweeduizend genodigden tijdens The BIG Party, Fransen Gerrits’ eigen festival ter ere van haar 125-jarig bestaan. Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche.

Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag.

125 jaar

Fransen Gerrits bestaat op 26 juni exact 125 jaar. “Dat we die mijlpaal mogen bezegelen met het predicaat Hofleverancier is echt de kers op de taart”, aldus directeur en mede-eigenaar van Fransen Gerrits Huub Fransen. “Fantastisch dat we dit samen met iedereen die voor ons belangrijk is hebben kunnen vieren tijdens ons eigen jubileumfestival”.

Toekomst

Naast de Fransen Gerrits directie waren ook recent toegetreden aandeelhouders Victor en Joris Theeuwes aanwezig op het podium. Theeuwes Mengvoeders maakt sinds kort onderdeel uit van de Fransen Gerrits Groep. Samen met de overige merken Victoria Mengvoeders, Vikra, Multifeed en Fierens staat er een krachtige onderneming, die veehouders in Nederland en België met voer en advies succesvol laat zijn en die klaar is voor minstens nog eens 125 jaar succesvol ondernemen.